Ogłoszenie o rekrutacji na zastępstwo do Departamentu Ochrony Środowiska (18/2021) - termin składania dokumentów do dnia 12.05.2021r.

Numer ogłoszenia 18/2021
Data ogłoszenia 2021-04-30
Departament / Wydział Departament Ochrony Środowiska (OS)
Status ogłoszenia aktualne

Ogłoszenie o rekrutacji na zastępstwo do Departamentu Ochrony Środowiska

(18/2021)

Departament Zarządzenia Zasobami Ludzkimi  informuje, że Departament Ochrony Środowiska posiada jedno wolne stanowisko pracy.

Okres zatrudnienia - umowa na zastępstwo w związku z nieobecnością pracownika.

Wykształcenie: wyższe,

preferowany kierunek studiów: ekonomia, zarządzanie, administracja, ochrona środowiska.

Staż pracy: niewymagany;

Zakres obowiązków:

• prowadzenie spraw na podstawie przepisów ustaw: o udostępnieniu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko; o dostępie do informacji publicznej; Kodeks postępowania administracyjnego;
  • dystrybucja poczty przychodzącej i wychodzącej oraz dokumentów pomiędzy poszczególne komórki organizacyjne Departamentu i Urzędu;
  • obsługa Biuletynu Informacji Publicznej oraz platformy SEKAP w zakresie zadań realizowanych przez Departament;
  • prowadzenie spraw organizacyjno-kadrowych na potrzeby Departamentu;
  • współpraca z komórkami organizacyjnymi Urzędu w celu sprawnego wdrażania zarządzeń oraz obowiązujących procedur urzędowych w Departamencie;
  • archiwizacja dokumentacji.

Wymagania pożądane:

• znajomość przepisów i ustaw: o pracownikach samorządowych; o samorządzie województwa; Kodeks postępowania administracyjnego; o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko; o dostępie do informacji publicznej;
  • biegła umiejętność pracy z użyciem komputera oraz oprogramowania biurowego Office;
  • znajomość instrukcji kancelaryjnej i archiwalnej;
  • bardzo dobra organizacja pracy;
  • obowiązkowość, rzetelność;
  • zdolności interpersonalne;
  • wysoka kultura osobista.

Wymagane dokumenty:

• kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie w zastępstwie w związku z usprawiedliwioną nieobecnością pracownika samorządowego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Śląskiego (kwestionariusz dostępny jest na stronie BIP, Intranecie lub w Departamencie Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Referacie ds. rekrutacji i adaptacji pracowników Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego pokój 363 lub 364 przy ul. Ligonia 46 w Katowicach),
  • kopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie wyższe kopie dokumentów potwierdzające posiadane wykształcenie wyższe (potwierdzeniem wykształcenia wyższego jest kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych I lub II stopnia lub zaświadczenie o ukończeniu studiów wydane przez Uczelnię);

należy składać w Kancelarii Ogólnej (p.164) na Departament Zarządzania Zasobami Ludzkimi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego przy ul. J. Ligonia 46 - godziny pracy: 7:30 - 15:30 w zamkniętej kopercie z dopiskiem:

„Ogłoszenie na zastępstwo do Departamentu Ochrony Środowiska (18/2021)”

Informacja: Osoba do kontaktu Sylwia Golonka numer telefonu (32) 77 40 752

Termin składania dokumentów  do dnia 12 maja 2021 roku.

Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się on-line w formie wideokonferencji.

Kandydat zobowiązany jest do wypełnienia i złożenia kwestionariusza osobowego oraz oświadczeń, znajdujących się w poniższych załącznikach:

• kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie w zastępstwie w związku z usprawiedliwioną nieobecnością pracownika samorządowego – załącznik nr 2,
  • kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie na stanowisku pomocniczym lub obsługi – załącznik nr 3.

Uwaga!!!
Wymogi ogłoszenia spełniają jedynie dokumenty przygotowane na formularzach, do których odesłanie zawierają powyższe odnośniki (linki). Złożenie przez kandydata dokumentu w innej postaci niż w załącznikach jest równoznaczne z niespełnieniem warunków formalnych ogłoszenia o rekrutacji.

Dokumenty złożone poza toczącymi się procedurami rekrutacyjnymi, oferty dostarczone w niepoprawnie opisach kopertach oraz oferty przesłane drogą elektroniczną nie będą rozpatrywane.

Kandydaci spełniający wymogi formalne będą informowani indywidualnie o terminie testu merytorycznego lub/i rozmów kwalifikacyjnych.

• Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego po terminie, nie będą rozpatrywane. W przypadku przesyłania dokumentów aplikacyjnych za pośrednictwem operatora pocztowego za termin uznaje się datę faktycznego wpływu kompletnych dokumentów aplikacyjnych do Urzędu.
  • Złożonych dokumentów Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego nie zwraca. Oferty niewykorzystane zostaną komisyjnie zniszczone 1 miesiąc po zakończeniu naboru.

Informacja Administratora danych – pracodawcy, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Informujemy, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Marszałek Województwa Śląskiego,
    z siedzibą w Katowicach przy ul. Ligonia 46, tel. +48 (32) 20 78 888 (centrala), e-mail: kancelaria@slaskie.pl, https://bip.slaskie.pl.
  2. Została wyznaczona osoba do kontaktu w sprawie przetwarzania danych osobowych (inspektor ochrony danych), adres e-mail: daneosobowe@slaskie.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:
    1. rekrutacji pracowników na wolne stanowisko pomocnicze i obsługi lub na zastępstwo, rozpatrywania kandydatur i wyboru kandydata na wolne stanowisko pracy;
    2. archiwizacji dokumentacji.

Podstawami prawnymi przetwarzania danych osobowych w powyższych celach są:

1. obowiązek prawny ciążący na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 9 ust. 2 lit. b rozporządzenia) wynikający z Kodeksu Pracy, ustawy o pracownikach samorządowych oraz z ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
    2. prawnie uzasadniony interes administratora danych (art. 6 ust. 1 lit. f rozporządzenia), którym jest potwierdzenie i udokumentowanie podawanych przez Panią/Pana danych osobowych i jest oparty na art. 22(1) § 5 Kodeksu Pracy i został szczegółowo opisany w ogłoszeniu oraz procedurze rekrutacji.
    3. w zakresie, w jakim podaje Pani/Pan w dowolnej formie i z własnej inicjatywy dodatkowe dane osobowe, inne od zakresu wymaganego przez przepisy prawa i na formularzach umieszczonych w dokumentacji rekrutacji, podstawą przetwarzania jest udzielona przez Panią/Pana zgoda na ich przetwarzanie (art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a rozporządzenia oraz przepisy art. 22(1a-1b) Kodeksu pracy).

Niepodanie tego typu danych lub późniejsze wycofanie zgody na ich przetwarzanie, nie może być podstawą niekorzystnego Pani/Pana traktowania, a także nie może powodować wobec Pani/Pana jakichkolwiek negatywnych konsekwencji, zwłaszcza nie może stanowić przyczyny uzasadniającej odmowę zatrudnienia.

4. Pani/Pana dane osobowe będą ujawniane osobom upoważnionym przez administratora danych osobowych, dostawcom systemów informatycznych i usług IT, operatorowi pocztowemu lub kurierowi w przypadku prowadzenia korespondencji.
  5. Pani/Pana dane osobowe w zakresie dokumentacji aplikacyjnej będą przechowywane przez okres do 3 miesięcy od daty zakończenia rekrutacji (dla osób niezatrudnionych) lub do momentu wycofania zgody (dla zakresu objętego zgodą).

W przypadku zatrudnienia dokumentacja z rekrutacji zostanie włączona do Pani/Pana akt pracowniczych i będzie przechowywana zgodnie z przepisami prawa.

Okres przechowywania może zostać przedłużony w indywidualnych przypadkach w celach związanych z ustalaniem, dochodzeniem lub obroną roszczeń.

Dane tworzące akta sprawy, tworzone przez administratora zgodnie z przepisami prawa (w szczególności protokoły z rekrutacji), przechowywane będą przez okres co najmniej 5 lat od momentu zakończenia sprawy. Po upływie tego okresu akta sprawy będą podlegać ekspertyzie ze względu na ich charakter, treść i znaczenie. Na tej podstawie nastąpić może zmiana okresu przechowywania dokumentacji, włącznie z uznaniem jej za materiały podlegające wieczystemu przechowywaniu w Archiwum Państwowym.

6. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (w zakresie objętym prawnie uzasadnionym interesem administratora), prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W zakresie objętym zgodą na przetwarzanie, ma Pani/Pan prawo do jej wycofania w dowolnym momencie, wysyłając email nad adres: zzl@slaskie.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed jej wycofaniem.

7. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Podanie danych w wymaganym zakresie jest obowiązkowe, a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie pozostawienie Pani/Pana aplikacji bez rozpatrzenia.
  8. Pani/Pana dane osobowe nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani profilowania, o którym mowa w art. 22 rozporządzenia.

Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego

ul. Ligonia 46