Najczęściej czytane artykuły
Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na rzecz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego z podziałem na zakresy - ZN-ZP.272.5.2.2020.MJ
Termin otwarcia ofert: 30.03.2020 r., godz. 12:00
Numer | ZN-ZP.272.5.2.2020.MJ |
---|---|
Data ogłoszenia | 2020-03-19 |
Treść zamówienia | Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na rzecz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego z podziałem na zakresy - ZN-ZP.272.5.2.2020.MJ |
Do postępowania stosuje się | art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U. 2019 poz. 1843) oraz postanowienia Regulaminu postępowania w sprawach o zamówienia publiczne na usługi społeczne i inne szczególne usługi, których wartość szacunkowa jest równa lub przekracza kwotę, o której mowa w art. 4 ust. 8 i nie przekracza kwoty, o której mowa w art. 138g ustawy Pzp, zwanego dalej regulaminem. |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych).:
Zakres I - Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na rzecz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego.
Zakres II – Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Departamentu Planowania Przestrzennego.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 3a do ogłoszenia / załącznik nr 1 do wzoru umowy – w Zakresie I oraz załącznik nr 3b do ogłoszenia / załącznik nr 1 do wzoru umowy – w Zakresie II.
3. Dodatkowe warunki realizacji zamówienia określa wzór umowy stanowiący załącznik nr 2a do ogłoszenia – w Zakresie I oraz załącznik 2b do ogłoszenia – w Zakresie II.
Ilość asortymentu objętego usługą restauracyjną określonego w załączniku nr 3a oraz 3b do ogłoszenia, stanowi maksymalną ilość zamówienia.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż wskazana w ogłoszeniu, do ilości nie mniejszej niż:
a) W Zakresie I - 60% maksymalnej wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Za zgodą Wykonawcy Zamawiający może zmniejszyć liczbę asortymentu objętego usługą restauracyjną o więcej niż 40% wartości umowy, a wówczas Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu.
b) W Zakresie II - 60% maksymalnej wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Za zgodą Wykonawcy Zamawiający może zmniejszyć liczbę zestawów objętych usługą cateringową o więcej niż 40% wartości umowy, a wówczas Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu.
Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia.
Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy.